Kratež: ovako je moralo biti

Uz napomenu da će novi punokrvni tekst uslediti za vikend, sledi osvrt na jedan događaj, koji je danas "zapalio" društvene mreže i pojedine medije.

Ne želim da ovo zvuči tabloidno, ali ću napisati: Saša Janković više nema šta da traži na političkoj sceni. Iluzija o dve paralelne opozicione koalicije, od kojih će jedna okupljati nacionalne, a druga građanske elemente je definitivno raspršena u nekoliko neodmerenih redaka komentara na račun Nikole Koja, i to u intervjuu, koga je Janković dao današnjem "Nedeljniku". U najkraćim crtama, lider PSG-a i Građanskog bloka 381 se u ciničnom tonu osvrnuo na česte prozivke koje je dobijao od glumca, te ga je optužio da radi za režim (za benefite), što je ubrzo dovelo do masovnog negodovanja dojučerašnjih saradnika PSG-a. Očito da se tzv. "građanska opcija" podelila, no na Jankovićevu žalost, njegove pristalice su u toj podeli najmalobrojnije.
Ovako nešto ni izbliza nije dovoljno da se novoosnovani Građanski blok 381 nada makar i cenzusu, a naročito nečemu većem.
Nažalost ili ne, dogodilo se ono što je po sili istorijskih prilika moralo biti...možda čak i znatno ranije: opoziciona scena se najzad ukrupnjuje i kristališe. Naravno, još ne znamo sa kakvim ishodom. Stoga je vreme da se prekinu razni eksperimenti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

#13april

Obećanje

Imam srce, glavu nemam