Reagovanje: Boris Tadić kao stožer ujedinjenja opozicije... Kako se takve genijalnosti nismo setili...

"Danas" je saznao, a "čaršija" burno odreagovala: Ljudi bliski američkoj administraciji su predložili Borisu Tadiću da bude stožer opozicije, koja bi izašla na predstojeće izbore.

Da li može ova rečenica da zvuči pogrešnije? Pre, možda, 3-4 godine, ovakav naslov bi bio dostojan jednog njuz.net-a. 
Ujedno, takva fraza u priličnoj meri sumira u kom grmu leži zec, kada se priča o nesumnjivom padu Vučićeve popularnosti, koji opozicija ne uspeva da nadomesti oporavkom sopstvenog rejtinga.

Najpre, imajući u vidu brojne okolnosti, pitanje je koliko je ovo tačno. "Danasu" su neretko dostavljane ne- i poluproverene informacije. Zapravo, ne bi nas nimalo čudilo da je PR štab samog Tadića, predvođen izvesnom Marinom Komad (ah, kakva naslednica carstva, koje su utemeljili Šaper i Krstić) "doturio" takvu vest. Jeste izvesno da je nekadašnji predsednik Srbije nedavno boravio u SAD-u, gde je prisustvovao forumu bivših šefova država i vlada. S obzirom na to da američka administracija još uvek polaže značajne nade u to da će Aleksandar Vučić završiti to što je obećao, najlogičnije za pretpostaviti jeste da je reč o još jednom pokušaju da se opozicija, koja je podržala bojkot, izvuče na izbore. Ukoliko, pak, to nije slučaj, odnosno da je "puštanje niz vodu" došlo na red, onda američka administracija ozbiljno greši.
Naime, opoziciono nastrojeno javno mnjenje, blago rečeno,  ne percipira Tadića kao dobru alternativu Vučiću. Čak naprotiv, on utelovljuje sve što je bilo pogrešno u prethodnoj vlasti, te gotovo sve što ne valja sa aktuelnom opozicijom. Da je tako, dobro je dokumentovano. 

Tadiću sujeta kulja na sve otvore, ni dalje ne priznaje sopstvene greške i krivi građane (tj. "bele listiće") za poraz 2012. godine. Upravo zato smatra da je njegovo regularno pravo da se vrati na mesto šefa države. 

Ali, ne treba da se zavarava. Baš kao što je vreme raznih Šutanovaca, Gordana Čomić, Kena, Balši i sličnih uveliko prošlo... prošlo je i vreme Borisa Tadića, barem kao stožera demokratskih snaga. Nadajmo se da će on to prihvatiti. Makar sa deset godina zakašnjenja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

#13april

Imam srce, glavu nemam

Zašto nema dvoumljenja oko bojkota izbora (odnosno, zašto izbore TREBA bojkotovati)